Clubs in de problemen: 'Betekent dat ze terugvallen op 2352,21 euro per maand'

Clubs in de problemen: 'Betekent dat ze terugvallen op 2352,21 euro per maand'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 09:05za 21-03-2020 om 09:05

Ook Standard Luik en Zulte Waregem overwegen naar uitkeringsinstanties te stappen nu de club vanwege de coronauitbraak inkomsten misloopt. Daarover zijn al gesprekken gevoerd met de Belgische spelersvakbond Sporta.

Vanwege de coronacrisis worden er geen wedstrijden gespeeld en verdienen de clubs dus geen geld, waardoor ook de spelers in de problemen komen. Bij Standard en Zulte Waregem is de huidige crisis het gesprek van de dag.

Beide clubs overwegen om een werkloosheidsuitkering aan te vragen voor hun spelers. "Dat zou betekenen dat de spelers van die clubs zouden terugvallen op een brutoloon van 2.352,21 euro per maand", zegt Stijn Boeykens van Sporta aan Het Laatste Nieuws.

De ruime salarissen staan voorlopig in de ijskast. "Maar clubs zouden op die manier ook de controle over hun spelers verliezen", zegt Boeykens. "Ze zijn vanaf dat moment niet meer wettelijk verplicht de individuele programma's om hun conditie op peil te houden te volgen. Daarom denk ik niet dat veel ploegen hun voorbeeld zullen volgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws