'Anderlecht wil weer reorganiseren en bedankt clubicoon voor bewezen diensten'

'Anderlecht wil weer reorganiseren en bedankt clubicoon voor bewezen diensten'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 15:33za 21-03-2020 om 15:33

RSC Anderlecht heeft assistent en clubicoon Pär Zetterberg volgens Het Laatste Nieuws de deur gewezen. De Zweed was pas sinds november 2018 weer in dienst bij Paars-Wit, maar nu is besloten dat zijn werkzaamheden niet meer nodig zijn.

Zetterberg keerde in het najaar van 2018 terug naar Anderlecht en moest meehelpen met de heropbouw van het Anderlecht-DNA. Een gouden zet, zeiden supporters, aangezien de middenvelder van weleer liefst twaalf seizoenen voor de club speelde. Zijn sportieve rol bij de club bleef echter lang onduidelijk. Fred Rutten, die eind vorig seizoen trainer was bij Anderlecht, liet zich nog kritisch over de Zweed uit. Nu wil de club uit Brussel wederom reorganiseren en weet Het Laatste Nieuws dat de rol van Zetterberg daarmee is uitgespeeld.

Sinds de terugkeer van Vincent Kompany werd Zetterberg sowieso steeds minder belangrijk bij Anderlecht en had hij naar verluidt amper nog taken bij de club. Zetterberg zat niet langer in het overlegsorgaan dat transfers besprak en was gedegradeerd tot een eenvoudige assistent. Uit een bestuursvergadering bleek dat de voormalig middenvelder van Paars-Wit overbodig was geworden.

Anderlecht, op dit moment de nummer acht van de Jupiler Pro League, heeft met Michel Vlap, Derrick Luckassen en Philippe Sandler momenteel drie Nederlanders onder contract staan. Ook speelt Nacer Chadli, die in Nederland furore maakte bij onder meer FC Twente, nu in Brussel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws