Pasveer mocht zieke vader bijstaan: 'PSV stond achter me, dat tekent de club'

Pasveer mocht zieke vader bijstaan: 'PSV stond achter me, dat tekent de club'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 15:57zo 22-03-2020 om 15:57

Vitesse-doelman Remko Pasveer en zijn vader Eddie – in het verleden eveneens actief als keeper in de Eredivisie – hebben een zware tijd achter de rug. Pasveer senior werd in 2017 getroffen door een aneurysma, moest een zware operatie ondergaan en het medisch personeel vroeg zich af of hij uit zijn coma zou ontwaken.

Zijn zoon kwam toen uit voor PSV en zou even later naar Vitesse verhuizen. "Ik kreeg bij PSV de vrijheid. Ik kon thuisblijven wanneer ik wilde, dat tekent PSV als club. Niet dat ik daarop zat te wachten trouwens, want ik wilde altijd trainen en werken. Maar het bracht mij ook een bepaalde rust. Ik kon lekker trainen, want ik wist dat de club achter me stond", vertelt de inmiddels 36-jarige sluitpost aan Vitesse TV.

Zijn transfer naar Arnhem pakte aanvankelijk niet goed uit: Pasveer raakte na een reeks matige optredens zelfs zijn basisplek kwijt. "Als ik achteraf terugkijk: natuurlijk had het een met het ander te maken", stelt hij. "Als er thuis een stabiele, rustige situatie is, presteer je ook beter. Dat is gewoon zo. Voetbal staat normaal gesproken op één, maar nu moest je je aandacht verdelen. Dat is af en toe lastig."

Pasveer senior is inmiddels weer hersteld. Zijn zoon veroverde later zijn basisplek bij Vitesse terug en miste dit seizoen nog geen Eredivisie-minuut.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws