Buitenspel: West Brom sneert naar Ajax: 'Al jaren zijn huis niet uitgeweest'

Buitenspel: West Brom sneert naar Ajax: 'Al jaren zijn huis niet uitgeweest'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 14:46di 24-03-2020 om 14:46

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

West Brom-sneer naar Ajax
West Bromwich Albion heeft op Twitter een sneer uitgedeeld naar Ajax, dat tijdens een groot online FIFA-toernooi een professionele eSporter inzette. In het UltimateQuaranTeam-toernooi, georganiseerd door Leyton Orient, doen vooral professionele voetballers mee.

Zo vertegenwoordigde speler Callum Robinson West Bromwich Albion. Tot zijn eigen verbazing moest hij echter niet tegen een Ajax-speler, maar een Ajax-eSporter: Dani Hagebeuk. Het werd 1-5 voor Ajax. Daar vond de beheerder van het Twitter-account van West Brom wel wat van. 'Een moedige poging van Callum Robinson, die verslagen is door een professionele eSporter van Ajax die al jaren zijn huis niet uit is geweest.'

Robinson reageerde zelf ook op de keuze van het Ajax-team om niet een voetballer maar een eSporter in te zetten. 'Ajax zet een pro in, kom op, jullie zijn beter dan dat!' Leyton Orient heeft niet in de regels opgenomen dat er geen eSporters ingezet mogen worden.


Hagebeuk vindt de reactie van West Brom respectloos. 'Ik doe mijn best om geld in te zamelen voor het goede doel. Jullie weten niets over mij. Ik doe zoveel om mensen in het leven te helpen.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws