Eerste Groningse 'training' na PSV-initiatief: 'Spelers kwamen in tweetallen aan'

Eerste Groningse 'training' na PSV-initiatief: 'Spelers kwamen in tweetallen aan'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 19:20di 24-03-2020 om 19:20

De Eredivisie-clubs hebben hun trainingen voorzichtig en met zo weinig mogelijk gezondheidsrisico hervat, onthult FC Groningen-directeur Wouter Gudde. Ook de selectie van trainer Danny Buijs bracht zaterdag weer eens bezoek aan het trainingscomplex, verdeeld over vijf groepen.

De clubs in de Eredivisie hebben onderling afgesproken om maximaal één keer per week dergelijke geminimaliseerde sessies toe te staan, vertelt Gudde aan het Dagblad van het Noorden. "Het was een initiatief vanuit PSV. Wij hebben gevraagd of dat voor alle clubs gold? Dat was zo. In vijf circuits zijn de spelers zaterdag helemaal getest - natuurlijk rekening houdend met de anderhalve meter afstand - en zonder douchen zijn ze weer huiswaarts gekeerd, de kleding daar gewassen. Als het goed is, zien we ze over een week weer."

De FC Groningen-directeur spreekt van een 'vreemde gewaarwording'. "De staf was er de hele dag van negen tot vijf. De jongens kwamen in tweetallen aan. Voor hen was het mooi dat ze in ieder geval weer eens één andere jongen live konden zien."

Doordeweeks probeert FC Groningen zo veel mogelijk contact met de spelers te houden. Gudde richt zijn aandacht vooral op de buitenlandse spelers. "Als je Strunck Jakobsen, Gudmundsson of Asoro heet (afkomstig uit Denemarken en Zweden, red.), je bent negentien of twintig jaar en je zit opgesloten in je appartement, je bent de taal niet machtig en je mist je familie, dan vraagt dat toch extra aandacht van ons."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws