'Dan mist Ziyech dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan'

'Dan mist Ziyech dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 08:27vr 27-03-2020 om 08:27

De FIFA, UEFA en spelersvakbond FIFAPro moeten hun financiële reserves gebruiken om clubs die in nood zitten te helpen, zeggen zaakwaarnemers Rob Jansen (Wasserman) en Revien Kanhai (Forza Sports Group) tegen de NOS.

De FIFA werkt momenteel aan een plan waardoor clubs spelers met een aflopend contract langer kunnen binden. Kanhai vraagt zich af of Ajax-speler Hakim Ziyech daar wel trek in heeft. "Het is zo'n complex geheel, alle systemen hebben invloed op elkaar, dus dat wordt wel problematisch."

Hij neemt Ziyech als voorbeeld. "Vanaf 1 juli is hij van Chelsea, waar hij - neem ik aan - meer gaat verdienen. Zijn contract wordt, als de plannen van de FIFA doorgaan, dan als het ware enkele maanden bevroren. Dan mist hij dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan. Spelers zijn ook ondernemers. Ga je als onderneming dan zomaar akkoord met een verlies in omzet op je boekjaar? Iedereen zal daar in diezelfde situatie akkoord mee moeten gaan, en niet enkele spelers."

De FIFA moet zijn verantwoordelijkheid nemen en de clubs helpen, zegt Kanhai. "De voetbalwereld heeft geen regering. De FIFA is eigenlijk de aansturende regering en die heeft naar mijn weten genoeg financiële reserves"En waar nodig moeten de financieel sterkere clubs de kleinere steunen. Het is een uitzonderlijke situatie. Net als in de Europese Unie moeten we er met elkaar voor zorgen dat de markt gezond blijft."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws