Baumgartl: 'Van der Vaart heeft lang bij Ajax gezeten, neem het niet te serieus'

Baumgartl: 'Van der Vaart heeft lang bij Ajax gezeten, neem het niet te serieus'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 14:46di 31-03-2020 om 14:46

Timo Baumgartl maakt een moeilijk eerste seizoen mee bij PSV en dat kwam hem op felle kritiek te staan van Rafael van der Vaart. In een interview met Voetbal International reageert de Duitse verdediger op de uitspraken van de analist.

Van der Vaart zei in september al dat Baumgartl 'er helemaal niets van kan' en noemde hem 'een simpele voetballer'. "Ik heb dat toen zelf niet echt meegekregen, maar andere spelers hebben me er wel over verteld", zegt de PSV'er nu over die kritiek. "Ik had al vrij snel door dat hij spelers snel en hard bekritiseert. Zo zijn de Nederlanders, hard en direct. Ze zeggen wat ze denken. Misschien baalde hij er nog een beetje van dat wij van hem gewonnen hadden toen hij nog bij Hamburger SV zat."

De oud-speler van VfB Stuttgart, die PSV zo'n tien miljoen euro kostte, sprak Van der Vaart niet aan op de uitspraken. "Ik heb geleerd dat je alleen van gedachten moet wisselen met mensen die je vertrouwt en die objectief zijn. Ik weet niet of Van der Vaart altijd objectief is, want hij heeft lang bij Ajax gezeten. Dus ik neem het allemaal niet te serieus."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij Baumgartl goed genoeg voor PSV?

(3207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws