'Wat later kwam Ajax, ik denk dat niemand mij nu als PSV-speler had gezien'

'Wat later kwam Ajax, ik denk dat niemand mij nu als PSV-speler had gezien'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 15:43do 02-04-2020 om 15:43

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 15:46do 02-04-2020 om 15:46

Deyovaisio Zeefuik doorliep de Ajax-opleiding en behoort tegenwoordig bij FC Groningen tot de beste rechtsbacks van de Eredivisie, maar het had weinig gescheeld of hij was als jeugdspeler bij PSV beland. Dat vertelt Zeefuik op de website van Supportersvereniging FC Groningen.

"Altijd met voetbal bezig, dat was mijn uitlaatklep", kijkt Zeefuik terug op zijn jeugd. "Het had trouwens niks gescheeld of ik had voor PSV gespeeld. Die hadden me al op vroege leeftijd gescout en ik heb daar even stage gelopen. Ik mocht er beginnen, maar daar stak mijn moeder een stokje voor. Ik was te jong vond ze, want ik moest ook in Brabant wonen."

Een nieuwe kans bleef niet lang uit. "Wat later kwam Ajax en zo zie je maar hoe raar het kan lopen in het leven. Ik denk dat niemand mij nu als potentiële PSV-speler had gezien, haha!" Na jarenlang in Amsterdamse dienst te hebben gespeeld, maakte Zeefuik in 2018 de overstap naar Groningen. Daar maakte hij voor de coronabreak wekelijks indruk. "Bij Ajax was ik nog een jongetje, bij FC Groningen ben ik een man geworden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws