De Ligt blikt terug op moeizame start: 'Er waren problemen tussen Ajax en Juve'

De Ligt blikt terug op moeizame start: 'Er waren problemen tussen Ajax en Juve'

13-04-2020 22:42
31

Matthijs de Ligt staat nog volledig achter zijn keuze voor Juventus, maar hij erkent wel dat hij - mede door diverse handsballen - een moeizame start had in Turijn. De twintigjarige verdediger verruilde Ajax voor liefst 75 miljoen euro voor de Italiaanse topclub.

"Ik had veel tijd om te kiezen tussen clubs en toen ik alles op een rijtje zette bleek Juventus de beste keus. Ronaldo sprak ook met mij en dat was natuurlijk een grote eer", zegt De Ligt in een interview met ploeggenoot Wojciech Szczesny op het Youtube-kanaal Foot Truck. "Toen ik de eerste keer de kleedkamer instapte voelde ik mij als een kind in de snoepwinkel. Na twee maanden voelde ik mij meer op mijn gemak.'

Wedden

Meer odds

De Ligt kende een ongelukkige start. "Het was moeilijk dat er meteen veel ogen op mij gericht waren. En in mijn tweede duel maakte ik een eigen doelpunt. Dan wordt de druk nog groter." Het feit dat hij pas laat aansloot bij de selectie hielp niet. "Ik kwam laat binnen doordat er problemen waren tussen Ajax en Juventus. Twee dagen na mijn komst moest ik al spelen tegen Tottenham. Na twintig minuten was ik buiten adem. We spelen hier meer zonaal en ik moest leren wanneer druk te zetten en wanneer achterover te leunen. Dat was net iets anders."

Dat De Ligt meerdere keren hands maakte hielp ook niet bij zijn aanpassing. "Mensen zeiden dat het ongelooflijk was. Het leek wel alsof er een magneet in mijn arm zat. De beste situatie om mijn pech te omschrijven was de penalty die ik veroorzaakte in het duel met Duitsland. De bal viel neer, ik keek op en zag hem plots tegen mijn arm aankomen. Als ik een fout of handsbal maak ben ik niet iemand die boos wordt, liever maak ik er een grapje over", besluit hij.