Ajax-huurling Botman niet onder de indruk in Eredivisie: 'Ik had meer verwacht'

Ajax-huurling Botman niet onder de indruk in Eredivisie: 'Ik had meer verwacht'

15-04-2020 20:05
37

Sven Botman had minder moeite dan verwacht met zijn overstap van Jong Ajax naar sc Heerenveen. De twintigjarige verdediger dacht dat het niveau in de Eredivisie hoger zou liggen.

Botman verruilde Ajax afgelopen zomer op huurbasis voor Heerenveen. Hij veroverde al snel een basisplaats door een blessure van aanvoerder Daniel Höegh. "Sindsdien heb ik geen minuut gemist." Zijn aanpassing verliep zoals gezegd vlot. "Dit niveau is wel hoger hoor, maar ik had van tevoren meer verwacht qua voetbal", zegt de linkspoot tegen 433. "Natuurlijk kunnen ze allemaal voetballen, maar van sommige teams had ik meer verwacht."

Het hoogtepunt voor Botman was de 2-4 uitzege van de Friezen tegen AZ. Hij maakte zelf de openingstreffer. Het is sowieso een seizoen vol hoogtepunten, benadrukt de mandekker. "Alles was dit seizoen voor de eerste keer. Voor het eerst in de de Arena, voor het eerst in De Kuip…"

Botman sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan bij Ajax. Hij tekende vorige maand een nieuw contract tot medio 2023 in Amsterdam.