Quarantaine-hardloop van Zomer valt niet goed: 'Heeft de politie ingeschakeld'

Quarantaine-hardloop van Zomer valt niet goed: 'Heeft de politie ingeschakeld'

16-04-2020 08:19
71

Ramon Zomer heeft een aantal negatieve reacties gekregen op zijn plan om een quarantaine-hardloopevent te organiseren. De oud-voetballer van onder meer Heracles Almelo en FC Twente heeft het evenement gepland voor zondag 26 april.

Op die dag zouden hardlopers alleen of maximaal met z'n tweeën een afstand van 5, 10 of 21,1 kilometer lopen op een zelf aangewezen route en dit registreren in de app Strava. Hoewel het dus niet een massabijeenkomst is en aan de coronamaatregelen gehouden wordt, wordt Zomer wel verweten dat hij mensen aanspoort om massaal de straten op te gaan. "Ik kreeg een berichtje van iemand die op een ic werkt en niet blij met me is", zegt Zomer donderdag in Tubantia.

"Diegene heeft de politie ingeschakeld met het verzoek om een verbod. Dus ik verwacht nog wel een telefoontje van de gemeente. Ik kan me zijn zorgen goed voorstellen en heb een mailtje teruggestuurd. Als ik met de gemeente of die arts mee kan denken om het in hun ogen helemaal veilig te doen, is dat geen probleem", aldus Zomer, die eigenaar is van een Intersport-winkel.