Derksen over transfer: 'Genee had veertig eisen, ik dacht: houd je bek, Wilfred!'

Derksen over transfer: 'Genee had veertig eisen, ik dacht: houd je bek, Wilfred!'

16-04-2020 18:58
34

Johan Derksen heeft een boekje opengedaan over zijn vertrek bij RTL in het voorjaar van 2018. De voetbanalist tekende voor een spectaculaire 'transfer' door samen met Wilfred Genee en René van der Gijp over te stappen naar Talpa, dat Voetbal Inside sindsdien uitzendt onder de naam Veronica Inside.

Het initiatief kwam van Genee, die bij Talpa meer mogelijkheden zag dan bij RTL. "John de Mol heeft gezegd: jij kunt bij ons komen, maar dan moet je met dat programma ook bij ons komen. Toen kwam Wilfred met die boodschap bij Van der Gijp en mij. Maar wij hoefden eigenlijk niet weg bij RTL. We zijn altijd hartstikke goed behandeld daar, kan ik niets naars over zeggen", vertelt hij in de VI-rubriek Groeten uit Grolloo aan Hélène Hendriks.

De 'ordinaire' transfer kwam er uiteindelijk alsnog. "Wij zeiden: ga maar praten met De Mol, we willen een ton per jaar erbij, dan gaan we met je mee", aldus Derksen, die na een VI-uitzending op RTL in het geheim afsprak met Genee en De Mol. "Dan zit je daar in om twaalf uur in het pand van Talpa. De man van de beveiliging zorgde voor koffie. John was heel doortastend: hup, hup, hup, hup. Ik denk: nou prima."

A4'tje met veertig eisen
Derksen moest toch nog even zweten, toen Genee zijn eisen op tafel legde. "Toen haalde Wilfred een A4'tje uit zijn zak met veertig aanvullende eisen. Hij was een half uurtje bezig en ik dacht: Wilfred, houd je bek! Straks schopt die De Mol ons naar buiten..." Tot Derksens verrassing bleek Genee ook eisen voor zijn tafelgenoot te hebben. "Hij zei: Johan wordt dit jaar zeventig, hij kan dat heen en weer rijden niet volhouden, die moet een chauffeur hebben. Ik dacht: een chauffeur? Wist ik niets van. Maar inmiddels heb ik een chauffeur."

Genee wenste ook alle vrijheid om het programma naar eigen inzicht te maken: de Talpa-tycoon ging daar ook mee akkoord. "Wilfred heeft alles dichtgetimmerd. Wij bepalen wie er aan tafel zit, heeft De Mol niets over te zeggen. We mogen alles zeggen, ook over de familie De Mol. Staat allemaal vastgelegd", aldus Derksen. "Al die mensen uit Hilversum denken: wat durven die mensen te zeggen over John de Mol, Linda de Mol en kleine Johnny! Staat allemaal in ons contract..."