Janssen: 'Ik wist tijdens de kampioenswedstrijd al dat ik naar Ajax zou gaan'

Janssen: 'Ik wist tijdens de kampioenswedstrijd al dat ik naar Ajax zou gaan'

18-04-2020 15:17 Laatste update: 15:28
99

Voor Theo Janssen had de ontknoping van het seizoen 2010/2011 een extra tintje. De Arnhemmer speelde bij FC Twente, was aan het seizoen van zijn leven bezig en mocht in een rechtstreeks duel om de titel strijden met Ajax.

Janssen wist op dat moment al dat dit zijn laatste wedstrijd voor FC Twente zou zijn en dat hij uitgerekend naar de tegenstander zou gaan, onthult hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Dat stadion ging zó tekeer, ongelooflijk. Ik kreeg kippenvel. Toen dacht ik wel: oh ja, hier sta ik over een paar maanden. Toen wist ik al dat ik naar Ajax zou gaan, ja."

De Ajax-fans hielden op 15 mei 2011 klaarblijkelijk geen rekening met dit scenario. "Ze waren heel fel tegen mij, heel negatief. Maar dat vond ik nóg mooier." Janssen wilde zijn toekomstige werkgever echter koste wat kost dwarszitten. "Ik scoorde toen nog en ik speelde ook een behoorlijke pot. Ik dacht: ook al kom ik naar Ajax, ik wil ten koste van alles deze wedstrijd winnen voor FC Twente. Maar velen van ons waren zo onder de indruk van het stadion, van de energie."

FC Twente verloor uiteindelijk met 3-1 en moest het landskampioenschap aan Ajax laten. De Tukkers hadden één week eerder wél de bekerfinale van datzelfde Ajax gewonnen: Janssen scoorde ook in die wedstrijd en Marc Janko besliste de eindstrijd in De Kuip na verlenging.