De Boer kiest voor Ajax-directie: 'Zij kunnen een hoop leren van Overmars'

De Boer kiest voor Ajax-directie: 'Zij kunnen een hoop leren van Overmars'

19-04-2020 12:46
36

Ronald de Boer heeft bijzonder goede herinneringen aan zijn samenspel met Edwin van der Sar en Marc Overmars. De huidige directie van Ajax is door de oud-voetballer opgenomen in zijn favoriete Ajax-elftal, bestaande uit oud-teamgenoten.

"Op doel kies ik uiteraard voor Edwin van der Sar, een exceptionele keeper", verklaart De Boer op de Ajax-site. "Hij deed nooit dwaze dingen, bleef altijd heel erg rustig. Dat hij op doel stond zorgde binnen het team voor rust, je wist dat je op hem kon rekenen."

"Ik zeg vaak dat linksbuitens en keepers een beetje gestoord zijn. Edwin is echt een uitzondering op die regel", vervolgt hij. "Hij had geen rituelen, bleef altijd nuchter zijn werk doen, namelijk ballen stoppen."

Ook Overmars krijgt een plekje van De Boer. "Hij was echt een geweldige linksbuiten. Wat hem zo speciaal maakte, was de eenvoud van zijn spel. Marc was ontzettend snel en gebruikte dat ook op een goede, slimme manier. Op snelheid zocht hij de tegenstander op, om vervolgens naar binnen te gaan en te schieten. Of hij ging buitenom en gaf de bal voor."

"Tegenwoordig zie je dat veel spelers hun snelheid verkeerd gebruiken: zij moeten eens goed naar beelden van Marc kijken. Daarvan kunnen ze een hoop leren", aldus De Boer. "Marc en ik voelden elkaar perfect aan. Als ik in de spits stond, wist ik precies wanneer hij al onderweg was. Marc zocht altijd op een goede manier diepte."