Update: Turkse transfer lijkt niet aan de orde bij PSV: 'Interesse niet bekend'

Update: Turkse transfer lijkt niet aan de orde bij PSV: 'Interesse niet bekend'

19-04-2020 13:55 Laatste update: 18:26
37

Fenerbahçe heeft zijn oog laten vallen op Mauro Júnior. De Turkse grootmacht wil de aanvallende middenvelder, die door PSV is verhuurd aan Heracles Almelo, huren met een optie tot koop. Dat meldt althans de Turkse krant Takvim.

Fener is in de zoektocht naar een creatieve spelmaker uitgekomen bij Mauro Júnior, zo klinkt het. De twintigjarige Braziliaan was dit seizoen namens Heracles goed voor zes goals en zes assists in 26 Eredivisie-duels. Met name de 2,5 maanden voor de uitbraak van het coronavirus zouden scouts van de Turkse topclub hem uitvoerig hebben bekeken.

Júnior wordt zelfs vergeleken met landgenoot Alex, die tussen 2004 en 2012 furore maakte in Istanbul en onder meer drie keer landskampioen werd. Fenerbahçe is van plan om binnenkort contact op te nemen met PSV om een deal te bespreken. De spelmaker ligt nog tot medio 2022 vast in Eindhoven, waar de concurrentie met onder meer Mohamed Ihattaren groot is.

"Als ik terugkeer bij PSV gaan we in gesprek en zien we wel wat het beste is, maar ik heb de droom om in het eerste van PSV spelen", liet Júnior in februari nog weten voor de camera van VoetbalPrimeur.

Update: Van een transfer naar Turkije lijkt vooralsnog geen sprake voor Mauro Júnior. Volgens het Eindhovens Dagblad verwacht PSV de Braziliaan komend seizoen gewoon terug in Eindhoven. Ook de entourage van de aanvallende middenvelder weet niets van de interesse van Fenerbahçe.