Halve marathon op de Veluwe: 'Minder spijt als ik dan barbecue en biertje drink'

Halve marathon op de Veluwe: 'Minder spijt als ik dan barbecue en biertje drink'

Gepubliceerd: zondag 19 april 2020 om 19:55zo 19-04-2020 om 19:55

Bram van Polen wil zichzelf blijven 'triggeren' en heeft daarom een halve marathon op de Veluwe gelopen. De aanvoerder van PEC Zwolle volbracht de 21 kilometer in een tijd van één uur en 33 minuten. 

"Het was nog een beetje zoeken, ik ga het ook niet elke dag doen", lacht Van Polen in De Telegraaf. "Maar ik moet mezelf een beetje triggeren, pijn doen. Dat kan ik heel goed." De 34-jarige verdediger merke dat veel van zijn ploeggenoten 'maar een beetje doelloos aan het rennen zijn'. "We weten niet wanneer we moeten beginnen, dus werken ook niet naar iets toe."

"Maar ik snap heel goed dat het advies van het RIVM hierin leidend is en de KNVB daarom ook nog geen grote beslissingen neemt", vervolgt Van Polen. "Daarom stel ik met zo'n halve marathon maar een doel voor mezelf. Heb ik ook minder spijt als ik in deze tijd een keer de barbecue aansteek en een biertje drink."

Naast het hardlopen doet Van Polen ook in zijn tuin oefeningen. "Ik hoef er niet veel aan te doen, want we hebben een stuk kunstgras liggen dat over was uit het stadion van PEC. Het gras is hier dus ook altijd groener dan bij de buren. Daarop werk ik het trainingsprogramma van de club af, best pittig. De buren wilden dit ook wel doen, dus 's avonds ben ik de personal trainer van de buurt. Dan liggen er drie per 'sessie' op de stoep, op gepaste afstand van elkaar natuurlijk, en geef ik aanwijzingen vanaf de straat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws