Vreven moet handdoek werpen: 'Er was bijna niemand, het is een spookclub geworden'

Vreven moet handdoek werpen: 'Er was bijna niemand, het is een spookclub geworden'

Gepubliceerd: dinsdag 21 april 2020 om 09:39di 21-04-2020 om 09:39

Stijn Vreven heeft de strijd bij het roemruchte Sporting Lokeren maandag definitief moeten staken. Het zijden draadje waaraan de club al maandenlang hing is definitief geknapt: de bekerwinnaar van 2012 en 2014 is failliet verklaard.

De oud-trainer van onder meer NAC Breda was aan zijn eerste seizoen bij Lokeren bezig en was op de hoogte van de financiële problemen bij de club. Deze bleken echter al snel groter dan gedacht. "We zouden snel nieuwe transfers doen en er werd me gezegd dat dat mogelijk zou zijn als het transferverbod werd opgeheven. Dat gebeurde niet en we trokken ook geen vrije spelers aan", vertelt Vreven aan Sporza. "Toen mijn betere spelers ook nog eens vertrokken, dan wist ik dat het heel lastig zou zijn."

Vervolgens zat er niets anders op dan een gevecht tegen de bierkaai. "Het was soms irreëel: ik kwam op de club en daar was bijna niemand meer. Het was een spookclub geworden. Alle respect voor de spelers dat ze het zo lang getrokken hebben", aldus Vreven, die zich nu zal moeten richten op een nieuwe stap in zijn carrière. Op een doorstart in de amateurdivisies zit de voormalig rechtsback in ieder geval niet te wachten. "Dat strookt niet met mijn ambitie. Ik heb te veel geïnvesteerd in mijn carrière. Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau trainer blijven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws