Van Damme eist kwart miljoen: 'Enkele ballen en een grasmachine, dat is het zowat'

Van Damme eist kwart miljoen: 'Enkele ballen en een grasmachine, dat is het zowat'

Gepubliceerd: dinsdag 21 april 2020 om 10:48di 21-04-2020 om 10:48

Laatste update: dinsdag 21 april 2020 om 10:52di 21-04-2020 om 10:52

Jelle Van Damme stapt naar de rechter omdat hij nog 250.000 euro krijgt van Sporting Lokeren, dat eerder deze week failliet is verklaard. De 36-jarige oud-Ajacied had nog recht op een tekenpremie die nooit aan hem is uitbetaald.

De advocaat van Van Damme laat weten dat voorzitter Louis De Vries grove nalatigheid verweten kan worden. "Op het eerste gezicht is er sprake van grove nalatigheid en beloften die nooit zijn nagekomen door Louis de Vries", aldus advocaat Omar Souidi in Het Nieuwsblad. "Ik ga dit dossier prioritair behandelen via een burgerrechterlijke of strafrechterlijke procedure."

Voorzitter De Vries is inmiddels met de noorderzon vertrokken en heeft volgens curator Vincent Verlaeckt een puinhoop achtergelaten. "Er was zelfs geen geld meer om een procedure te openen voor het BAS (het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, red.). Als het faillissement vroeger was uitgesproken of als er bescherming tegen schuldeisers was gevraagd, was er meer mogelijk geweest. Nu zijn er geen activa meer om de schuldeisers terug te betalen. Enkele ballen en een grasmachine, dat is het zowat", aldus Verlaeckt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws