'Ik reken op promotie naar de Eredivisie, het is wachten op de KNVB'

'Ik reken op promotie naar de Eredivisie, het is wachten op de KNVB'

21-04-2020 22:16
67

De Graafschap rekent op promotie naar de Eredivisie. Dat laat directeur Hans Martijn Ostendorp weten aan Omroep Gelderland. Volgens de regionale omroep zou de beslissing van de KNVB om zowel SC Cambuur als De Graafschap te laten promoveren 'op het minste verzet stuiten'.

Ostendorp heeft regelmatig contact met de hoge heren van de KNVB en zegt geen scenario's gehoord te hebben waarin er niet gepromoveerd wordt door een club. "We verwachten vrijdag meer duidelijkheid", zegt hij.

"Maar ik reken op promotie. Ook na de uitspraak van de UEFA over de Europese plaatsen. Gezegd daarbij is dat er gehandeld wordt op sportieve gronden. Dat zou betekenen dat de stand van nu geldig is. Ik verwacht dat de KNVB dat overneemt, maar we moeten en zullen wachten op datgene wat de bond gaat voorleggen. Ik heb begrip voor de complexiteit."

De Graafschap is het seizoen geëindigd met een tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur is eerste geworden. De bovenste twee ploegen promoveren naar de Eredivisie.