'Ajax verdient het kampioenschap niet, maar de KNVB moet een beslissing nemen'

'Ajax verdient het kampioenschap niet, maar de KNVB moet een beslissing nemen'

Gepubliceerd: donderdag 23 april 2020 om 11:15do 23-04-2020 om 11:15

Laatste update: donderdag 23 april 2020 om 13:36do 23-04-2020 om 13:36

De KNVB moet Ajax aanwijzen als winnaar van de Eredivisie - en dus niet als kampioen. Dat stelt Ronald de Boer, die ook vindt dat Celtic de eerste plek verdient in Schotland.

In een groot interview met The Scottish Sun vertelt De Boer over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Nederland. Na de mededeling van premier Mark Rutte om tot september een streep te zetten onder het betaald voetbal, is een publieke discussie losgebarsten over de afwikkeling van het seizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie.

Het standpunt van De Boer is duidelijk. "In Nederland wordt de competitie beslist op doelsaldo als er geen puntenverschil is", verklaart de FOX Sports-analist. "De KNVB moet nu een zwaar besluit nemen, maar dat is hun taak. Natuurlijk krijg je te maken met clubs die het er niet mee eens zullen zijn."

"In Schotland is het precies hetzelfde. Natuurlijk zou ik als oud-speler van Rangers graag willen dat zij kampioen worden, maar Celtic heeft een voorsprong van dertien punten en verdient het kampioenschap. Je moet gewoon een winnaar aanwijzen."

"Laat duidelijk zijn: ik denk niet dat Ajax het kampioenschap verdient, omdat het seizoen nog niet afgerond is. Maar de tickets voor de Champions League en Europa League van volgend seizoen moeten verdeeld worden, dus je moet een beslissing nemen. Het voor de KNVB te hopen dat er niet te veel slachtoffers vallen, maar er is geen andere manier."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met De Boer?

Ja
68%
Nee
32%
(2236 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws