Technisch directeur Van Leeuwen en FC Twente uit elkaar na evaluatie

Technisch directeur Van Leeuwen en FC Twente uit elkaar na evaluatie

28-04-2020 18:05 Laatste update: 18:13
638

Groot nieuws uit Enschede: technisch directeur Ted van Leeuwen vertrekt binnenkort bij FC Twente. De Tukkers hebben dit dinsdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Van Leeuwen meldde zich in 2018, na de degradatie van FC Twente, in de Grolsch Veste en hielp de club aan een reeks exotische aanwinsten, zoals Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa, Lindon Selahi, Julio Pleguezuelo en Keito Nakamura. 'De directie van FC Twente is na evaluatie tot de conclusie gekomen dat het beter is dat de wegen van Ted van Leeuwen en FC Twente zich scheiden', klinkt het nu echter.

De nummer 14 van de Eredivisie wil 'een andere koers varen' en zal dat zonder Van Leeuwen doen. 'Uiteraard zijn we Ted zeer erkentelijk voor al datgene wat hij de afgelopen twee seizoenen heeft gerealiseerd. Daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd.'

Hoe de positie van Van Leeuwen ingevuld gaat worden, laat FC Twente nog in het midden. Ook zal nog moeten blijken of de 67-jarige Eerbeker elders aan de slag gaat. In het verleden was hij werkzaam bij onder meer AGOVV, Vitesse en het Deense Esbjerg. Vooral bij AGOVV maakte Van Leeuwen indruk door talenten als Dries Mertens en Nacer Chadli te scouten en door te verkopen.