Bergwijn blijft bij standpunt over Ajax-Spurs: 'Mijn broer en ik werden gek'

Bergwijn blijft bij standpunt over Ajax-Spurs: 'Mijn broer en ik werden gek'

Gepubliceerd: dinsdag 28 april 2020 om 19:58di 28-04-2020 om 19:58

Steven Bergwijn heeft nogmaals teruggeblikt op de Champions League-wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur van 8 mei 2019. De 22-jarige Amsterdammer liet kort na zijn transfer naar Noord-Londen weten dat hij 'genoten' had van die wedstrijd en blijft bij zijn standpunt.

Aangezien 'that famous night in Amsterdam' binnenkort zijn eerste jubileum nadert, kwam de wedstrijd nogmaals ter sprake in een gesprek tussen Bergwijn en de Tottenham-kanalen. "Ik keek die wedstrijd met een paar vrienden. Zij waren voor Ajax, mijn broer en ik waren de enigen die voor Tottenham Hotspur waren. We werden helemaal gek", aldus Bergwijn, die in mei 2019 nog onder contract stond bij PSV.

De negenvoudig Oranje-international kan zich de beslissende goal van Lucas Moura uiteraard nog levendig herinneren. "Bij Ajax speelden een paar van mijn vrienden, zoals Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Maar uiteindelijk wil je daar liever zelf staan, dus ik hoopte dat Tottenham zou winnen", aldus Bergwijn. "En dat ik zes maanden later zelf bij Tottenham zou spelen... Het is net een droom!"

Bergwijn werd onlangs vader en verblijft momenteel in Nederland. Wanneer hij terug dient te keren in Engeland om de trainingen te hervatten, is nog niet duidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws