Lucht nog niet geklaard tussen KNVB en De Graafschap: 'Professioneel gesprek'

Lucht nog niet geklaard tussen KNVB en De Graafschap: 'Professioneel gesprek'

29-04-2020 21:47
62

De directie van De Graafschap is dinsdag naar Zeist afgereisd voor een gesprek met algemeen directeur betaald voetbal Eric Gudde. De delegatie van de Superboeren keerde echter met lege handen terug naar de Achterhoek.

De verhoudingen tussen de KNVB en De Graafschap zijn ernstig verstoord na de beslissing van de bond om de Superboeren, net als Keuken Kampioen Divisie-koploper Cambuur, niet te laten promoveren naar de Eredivisie. Voetbal International weet dat een delegatie van De Graafschap vanuit Doetinchem naar Zeist afreisde om de lucht te klaren, maar dat lukte niet.

Het gesprek verliep wel 'professioneel', zo laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten. "Gudde vertelde onder meer dat hij ranglijsten van de afgelopen tien jaar heeft doorgenomen en daarin onderbouwing heeft gevonden voor de conclusie dat hij de huidige ranglijst niet onherroepbaar kon verklaren. Daarop heb ik nog opgemerkt dat er professionele bureaus zijn die zich bezighouden met data-analyse."

De Superboeren komen in aanmerking voor compensatie vanuit Zeist. De Graafschap had al rekening gehouden met een eventuele promotie in de begroting en loopt door het KNVB-besluit dus veel geld mis. "Wij zouden uiteraard graag weten waarmee we rekening kunnen houden. Gudde zei dat daar een heel plan voor klaar ligt, maar de inhoud van het plan is ons onbekend."