'Neymar weigert duizelingwekkende PSG-premie en wil fors inleveren voor Barça'

'Neymar weigert duizelingwekkende PSG-premie en wil fors inleveren voor Barça'

04-05-2020 07:40
35

Neymar staat maandag op de voorpagina van El Mundo Deportivo. De Braziliaan is 'vastbesloten' om deze zomer terug te keren naar FC Barcelona en zou een mega-aanbieding van Paris Saint-Germain in de prullenbak hebben gegooid.

Het is geen geheim dat Neymar volgend seizoen het liefst in Camp Nou voetbalt. De liefde is wederzijds, maar een akkoord bereiken is ingewikkeld: PSG wil de 28-jarige Braziliaan niet kwijt. Volgens El Mundo Deportivo is de kampioen van Frankrijk zelfs bereid om Neymar een premie van 100 miljoen euro te geven als hij besluit zijn tot medio 2022 lopende contract te verlengen.

Neymar ziet dat, ondanks de lucratieve voorwaarden, echter niet zitten en wil koste wat kost naar Barça. Hij is zich bewust van de nijpende economische situatie in Camp Nou en zou daarom bereid zijn een offer te brengen. Dat houdt in: Neymar wil vijftig procent van zijn PSG-salaris (36 miljoen euro per jaar) inleveren om de transfer mogelijk te maken.

Neymar bivakkeert op dit moment in zijn Braziliaanse landhuis in Mangaratiba, waar hij fit blijft met zijn persoonlijke trainer. De Ligue 1 is weliswaar beëindigd en PSG is aangewezen als kampioen, maar mogelijk wordt de Champions League nog hervat in augustus. Mogelijk is Neymar dan echter terug bij Barcelona.