'Ik ken Eric Gudde al dertig jaar, maar ik herken hem nu gewoon niet meer'

'Ik ken Eric Gudde al dertig jaar, maar ik herken hem nu gewoon niet meer'

10-05-2020 16:13 Laatste update: 16:59
69

De Graafschap-trainer Mike Snoei kan KNVB-directeur Eric Gudde niet meer volgen. De voetbalbond besloot twee weken geleden om geen promotie en degradatie toe te passen, waardoor ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie bleven en SC Cambuur en De Graafschap met lege handen stonden.

Snoei begrijpt nog steeds niets van die beslissing. "Ik kan Eric niet volgen", richt de trainer van De Graafschap zich op NPO Radio 1 tot Gudde. "Ik heb hem een persoonlijke mail gestuurd. Wat daar in stond? Dat is iets tussen Eric en mij, maar ik raakte er een stukje frustratie mee kwijt."

"Meer dan 75 procent van de competitie was gespeeld, alle omringende landen hebben hetzelfde probleem en voeren de stand van de ranglijst door, maar wij zijn het enige land dat het anders doet. Dat is moeilijk te begrijpen. Hoe komt hij (Gudde, red.) tot deze keuze?"

"Ik ken Eric al dertig jaar, toen hij nog hoofd jeugdopleiding was bij Excelsior Maassluis en ambtenaar van sport en recreatie was in Rotterdam... Maar ik herken hem gewoon niet meer. Hij was een echte voetbalman. Hoe kun je dan deze clubs op deze manier afserveren? Ik kon het gewoon niet geloven toen ik de uitspraak hoorde."