Feyenoord vindt Koevermans-opvolger: 'Onmogelijk om 'nee' te zeggen'

Feyenoord vindt Koevermans-opvolger: 'Onmogelijk om 'nee' te zeggen'

14-05-2020 13:07 Laatste update: 13:11
119

Feyenoord heeft op bestuurlijk niveau een slag geslagen op de transfermarkt. Joris van Dijk is aangesteld als nieuwe commercieel directeur van de Rotterdammers en gaat per 1 juli aan de slag.

Van Dijk is de opvolger van Mark Koevermans, die in november 2019 werd benoemd tot algemeen directeur van Feyenoord. De 46-jarige Hagenaar komt over van Madurodam. "Ik ben blij dat Joris in deze uitdagende tijden ons directieteam komt versterken", zegt Koevermans op de website van Feyenoord. "Hij heeft in zijn huidige functie, maar ook voor die tijd als onder meer directeur marketing & sales bij de Staatsloterij, blijk gegeven van een extreme resultaatgerichtheid. Bovendien beschikt hij over een flinke dosis ondernemerszin en de energie en het enthousiasme om met alle collega’s Feyenoord eerst door deze uitdagende tijden te loodsen en vervolgens ook weer te laten groeien."

Van Dijk vindt het een uitdaging om juist nu bij Feyenoord aan de slag te gaan. "Als algemeen directeur van Madurodam heb ik het nog steeds geweldig naar mijn zin. Maar als Feyenoord zich meldt, is het natuurlijk moeilijk of in mijn geval onmogelijk om 'nee' te zeggen. Het zijn uitdagende tijden voor het voetbal, maar wie me kent weet dat ik daar nooit voor weg loop. Sterker, daar krijg ik alleen maar meer energie van."