'Prachtige statige villa in Zeist met reeën in de tuin, maar gebeurde te weinig'

'Prachtige statige villa in Zeist met reeën in de tuin, maar gebeurde te weinig'

16-05-2020 07:45
23

Als kersvers algemeen directeur van NAC Breda moet Mattijs Manders de Brabanders door de coronacrisis loodsen. De 51-jarige bestuurder is niet van plan om zijn hand op te houden bij de aandeelhouders van de club.

Manders hoopt onder meer dat fans hun seizoenkaart verlengen, zonder dat er duidelijkheid is over wanneer ze weer welkom zijn in het Rat Verlegh Stadion. Dat is 'verdomd lastig', stelt hij tegenover BN DeStem. "Want je raakt dan toch een beetje aan de bedelstaf. Feit is dat we kaarten verkopen voor een evenement waarvan we niet weten of je mag komen. Dat voelt superongemakkelijk maar het is wel het enige verhaal dat je als club kan vertellen."

"Vooralsnog zijn er tot 1 september geen evenementen", vervolgt Manders. "Iedereen houdt rekening met twee scenario's: spelen zonder publiek tot 1 januari en spelen zonder publiek tot 1 juli volgend jaar. Allebei zwarte scenario's." NAC is beide scenario's aan het doorberekenen, maar de directeur benadrukt dat de club zijn 'eigen broek moet ophouden'. Hij trok nog niet aan de bel bij de drie grootaandeelhouders. "Ik heb niet met ze gesproken over een mogelijke situatie dat NAC in liquiditeitsproblemen komt. Dat vind ik de verkeerde volgorde."

Manders verraste enigszins met zijn keuze voor NAC na nauwelijks twaalf maanden als directeur van de Eredivisie CV. "Ik heb lang nagedacht over die functie, maar blijkbaar niet lang genoeg. Dat had ik al snel in de gaten. Ik zat in een prachtige statige villa in Zeist met reeën die door de tuin liepen, maar er gebeurde voor mijn gevoel te weinig."