'Er werd ons gevraagd: wil je spelen of niet? Als je het niet wil, geen probleem'

'Er werd ons gevraagd: wil je spelen of niet? Als je het niet wil, geen probleem'

16-05-2020 15:31 Laatste update: 16:11

FSV Mainz 05-speler Jean-Paul Boëtius kan niet wachten om weer te gaan voetballen en is niet bang voor het coronavirus. Mainz komt zondag weer in actie tegen 1. FC Köln.

In Duitsland is de bal zaterdag weer gaan rollen, na een pauze van twee maanden. "Iedereen is blij om weer te mogen beginnen. Ik voel me bevoorrecht dat ik in de competitie speel die als eerste weer van start gaat", vertelt Boëtius aan De Volkskrant.

De clubs zijn niet over één nacht ijs gegaan, heeft de oud-Feyenoorder gemerkt. "Er werd ons gevraagd: wil je spelen of niet? Als je het niet wil, hebben we daar alle begrip voor", aldus Boëtius, die echter geen bezwaren zag, net als zijn teamgenoten. "Iedereen was ­akkoord en heeft dat schriftelijk bevestigd."

Bang voor een eventuele besmetting is Boëtius niet. "Wij worden veel meer gemonitord dan de meeste mensen. En we zijn fit en jong", beargumenteert hij. "Meer doen dan hier gebeurt, kan niet. Ja, of je moet echt helemaal ­ingepakt gaan voetballen." Niet alleen in het voetbal, ook daarbuiten neemt men de gezondheid uiterst serieus. "Ik was laatst bij de autodealer. Die wilde me alleen helpen als ik een mondkapje droeg."