Makaay volop herinnerd aan heldenrol in Galicië: 'Heel Spanje aan de telefoon'

Makaay volop herinnerd aan heldenrol in Galicië: 'Heel Spanje aan de telefoon'

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 23:18di 19-05-2020 om 23:18

Laatste update: dinsdag 19 mei 2020 om 23:55di 19-05-2020 om 23:55

Dinsdag was het Roy Makaay-dag in Spanje. De in Wijchen geboren oud-spits werd twintig jaar na dato massaal herinnerd aan 19 mei 2000: Deportivo La Coruña legde toen tot ieders verrassing beslag op de landstitel van Spanje.

Makaay was toen net overgekomen van Tenerife en zou tijdens het kampioensseizoen 22 van de 66 Deportivo-doelpunten aantekenen. "Binnen precies een jaar degradeerde ik met Tenerife en werd ik kampioen met Deportivo", aldus Makaay in gesprek met de Gelderlander, één van de vele media die hij te woord heeft gestaan. "Radio-interviews, filmpjes, heel Spanje hangt aan de telefoon. Overal aan meedoen is gewoon geen doen. Mijn Spaans is nog altijd goed gelukkig, ze kunnen me prima verstaan."

Tijdens de kampioenswedstrijd tegen Espanyol kwam Makaay – uiteraard – tot scoren, waarna het feest kon beginnen in Galicië. "We kwamen snel op 1-0 en toen ik nog voor rust de tweede maakte, wisten we al vroeg dat-ie binnen was. Bij de huldiging waren er voor mijn gevoel meer mensen op de been dan er in totaal in de stad woonden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws