FC Volendam stelt topclubs teleur: 'Micky is net negentien jaar oud'

FC Volendam stelt topclubs teleur: 'Micky is net negentien jaar oud'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 11:16za 23-05-2020 om 11:16

Directeur Keje Molenaar is blij dat Micky van de Ven behouden blijft voor FC Volendam. Het supertalent staat op de radar bij grote clubs uit de Eredivisie, waaronder Ajax, AZ, Feyenoord en PSV.

"Micky van de Ven is net negentien jaar oud. Wij hebben hem gescout bij Fortuna Wormerveer. Hij zit al heel lang in de jeugd van Volendam. Hij heeft nog een contract voor drie jaar", zegt Molenaar bij NH Sportcafé. "De afspraak is dat hij het komende seizoen nog bij ons blijft spelen. Dat is voor zijn ontwikkeling het beste, zodat hij stappen kan maken."

Volendam is nog niet in de positie dat er spelers verkocht moeten worden om financiële gaten te dichten. "Het is nog niet zorgwekkend. Er is vooralsnog voldoende vlees op de botten om het te overbruggen, maar het moet niet te lang duren. Wij hebben nu geen financiële sores. We zijn ook zuinig bezig."

Maar veel clubs uit de Keuken Kampioen Divisie kunnen niet nog meer bezuinigen. "Dat doe je al", zegt Molenaar, die het idee dat ook spelers uit de Keuken Kampioen Divisie salaris in moeten leveren maar niets vindt. "Het idee om met z'n allen iets in te leveren geldt niet voor spelers uit de Keuken Kampioen Divisie, anders ga je onder het bestaansminimum zitten. Dat was voor ons ook geen optie."

De crisis biedt ergens ook mogelijkheden op de transfermarkt, zegt Molenaar. "We kijken al rond, maar dat deden we het hele jaar al. Het kan zo zijn dat clubs snakken om spelers te verkopen om te overleven. Op de markt kunnen rare dingen gebeuren de komende maanden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws