Slagveer: 'Ik ben met weinig spullen naar Eindhoven gegaan: komt later, dacht ik'

Slagveer: 'Ik ben met weinig spullen naar Eindhoven gegaan: komt later, dacht ik'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 18:58do 28-05-2020 om 18:58

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 19:03do 28-05-2020 om 19:03

Luciano Slagveer heeft turbulente voetbalmaanden achter de rug. De 26-jarige rechtsbuiten begon nog als speler van FC Emmen aan de tweede seizoenshelft, maar zat een paar maanden later, na de uitbraak van het coronavirus, opeens vast in Hongarije.

Slagveer speelde voor de winterstop op amateurbasis bij FC Emmen, maar mocht op zondag 19 januari plotseling in de basis beginnen tegen Heracles Almelo. Dat was zijn voorlopig laatste wedstrijd op Nederlandse bodem. "Ik had het er prima naar mijn zin. De club wilde me ook graag behouden, maar ik had nog geen voorstel gezien. Sterker nog: toen ik tegen Heracles speelde, stond ik officieel niet eens meer onder contract", vertelt hij aan Trouw.

Vervolgens besloot hij het avontuur aan te gaan bij het Hongaarse Puskás Akadémia FC, waar hij in de persoon van Yoëll van Nieff één landgenoot trof. "Ik heb altijd gezegd: het liefst speel ik mijn hele carrière in Nederland, maar dan moet daar financieel wel iets tegenover staan", aldus Slagveer. "Na de wedstrijd tegen Heracles ben ik 's avonds naar Eindhoven Airport gegaan, waar ik heb geslapen, en de volgende ochtend vloog ik naar Boedapest. Ik had weinig spullen bij me. Dat komt later wel, dacht ik", blikt hij terug.

Half maart kwam het openbare leven echter ook in Hongarije stil te liggen. Terugreizen naar Nederland was geen optie voor Slagveer. "Als ik het land uit zou gaan, zou het een probleem worden om er weer in te komen. Bij terugkomst moet je hier twee weken in quarantaine, waardoor ik niet zou kunnen trainen en spelen." Daarom zat er lange tijd niets anders op dan rondjes lopen in het park, samen met Van Nieff. "Dat maakte het mentaal wel wat makkelijker. Als de competitie weer begint, dan moet je er gewoon staan. Klaar."

Dat moment is bijna gekomen en Slagveer kijkt ernaar uit. "Het wordt een pittige maand met veel wedstrijden. Maar ik ben blij dat we weer kunnen voetballen." De clubs nemen in medisch opzicht geen enkel risico. "Om de drie dagen worden we getest op corona en dagelijks wordt onze temperatuur gemeten. Verder is er bij wedstrijden geen publiek, gebruiken we desinfecterende zeep en als je eenmaal in bepaalde zones van het stadion bent geweest, dan mag je er niet meer uit - tot een uur na de wedstrijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws