Verschillende kanshebbers Rinus Michels Award: 'Stijgt er één bovenuit: Advocaat'

Verschillende kanshebbers Rinus Michels Award: 'Stijgt er één bovenuit: Advocaat'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 09:42ma 01-06-2020 om 09:42

Laatste update: maandag 1 juni 2020 om 09:50ma 01-06-2020 om 09:50

Nu de Eredivisie niet uitgespeeld wordt dit seizoen komt de vraag naar boven welke trainer aanspraak maakt op de Rinus Michels Award, de prijs voor beste trainer in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dick Lukkien, Arne Slot én Dick Advocaat worden genoemd.

"Dick Lukkien, klaar. Volgende onderwerp?", is Mark van Rijswijk stellig als het aankomt op de volgens hem grootste kanshebber voor de Rinus Michels Award. "Lukkien had hem vorig jaar al moeten winnen, dan wint hij hem dit jaar zeker", vertelt de FOX Sports-commentator bij Voetbalpraat.

Hans Kraay jr. is het niet met hem eens en schuift AZ-trainer Slot naar voren. "Ik vind dat hij AZ, met natuurlijk Stengs, Idrissi en Boadu, heel aantrekkelijk laat voetballen. Het is niet niet zo dat het spelers zijn van Juventus, Bayern München en Atlético Madrid. Als er tegenslag is raakt hij als beginnende trainer totaal niet in de war." Van Rijswijk denkt dat er wel een mogelijkheid bestaat dat een aantal AZ-smaakmakers vertrekt. "Ik zou nu in de Eredivisie gaan shoppen, eens even kijken wat er allemaal te halen valt."

Cristian Willaert voegt nog een derde naam toe aan het rijtje kanshebbers. "Ik ben het helemaal eens met Mark en Hans, maar er is één kandidaat die er echt bovenuit stijgt. Als het seizoen was begonnen toen Dick Advocaat begon, had hij nu met negen punten voorsprong eerste gestaan in de Eredivisie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie had de Rinus Michels Award dit jaar moeten winnen?

(1846 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws