'Ajax legt onderhandelingen met talenten stil: Overmars wacht emoties af'

'Ajax legt onderhandelingen met talenten stil: Overmars wacht emoties af'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 11:23di 02-06-2020 om 11:23

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 13:13di 02-06-2020 om 13:13

Technisch directeur Marc Overmars van Ajax heeft de contractonderhandelingen met een aantal Ajax-talenten stopgezet. Veel spelers, waaronder Ryan Gravenberch, hebben een aflopend contract in 2021.

Ajax hoopte Gravenberch, Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en de broers Jurriën en Quinten Timber langer aan zich te binden tijdens de coronavirus, maar vooralsnog verlopen de onderhandelingen zeer stroef, meldt Voetbal International. Het gaat hierbij niet om het financiële aspect, maar om het perspectief aan speeltijd voor de jonge spelers.

Ajax wilde de talenten salarissen bieden tussen de 80.000 en 200.000 euro, als waardering voor de goede ontwikkeling van de spelers. Veel talenten willen bij de ondertekening van een nieuw contract vast bij het eerste elftal meetrainen, maar spelers als Edson Álvarez, Sven Botman, Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp, Zakaria Labyad, Lisandro Magallán, Razvan Marin, Kik Pierie en Perr Schuurs staan de doorstroming van de jeugdspelers vooralsnog in de weg.

Voor Gravenberch kwam Ajax met een hogere aanbieding, maar ook de middenvelder wil zijn handtekening nog niet zetten onder een nieuw contract. De Europese topclubs liggen inmiddels op de loer, niet alleen voor Gravenberch, maar ook voor de andere Ajax-talenten. Vaak liggen er bij andere clubs in Europa aanbiedingen klaar die het aanbod van Ajax 'twee, drie, soms vier keer overstijgen', stelt VI.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws