'Het duurt nog vijf jaar tot Frenkie de Jong toonaangevend wordt in Spanje'

'Het duurt nog vijf jaar tot Frenkie de Jong toonaangevend wordt in Spanje'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 16:44wo 03-06-2020 om 16:44

Frenkie de Jong heeft het niet makkelijk gehad tijdens zijn debuutseizoen in Spanje. Dat constateert Luis García, oud-speler van FC Barcelona, Atlético Madrid en Liverpool. Hij heeft echter een rotsvast vertrouwen in de oud-Ajacied.

García voorspelt De Jong een grote toekomst. "Hij gaat zeker één van de meest toonaangevende spelers van de Primera División worden. Alleen: dat duurt nog wel een jaar of vijf. Hij is nog jong", aldus de oud-aanvaller op een virtuele persconferentie, georganiseerd door LaLiga, een week voor de hervatting van het seizoen.

Volgens García had 'Frenkie' het vooral moeilijk met de tactische vereisten van het Barça-spel. "Je kon duidelijk merken dat hij in het begin bij Barcelona moeite had met zijn nieuwe rol. Bij Ajax had hij veel ruimte en een vrije rol, bij Barça moet hij veel meer vanuit zijn taak voetballen. Hij heeft echt moeten schakelen."

De Jong begint volgende week zaterdag met Barcelona aan het restant van het Spaanse seizoen. De eerste horde op weg naar titelprolongatie is een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Het verschil met nummer twee Real Madrid bedraagt twee punten. De clubs hebben nog elf speelronden voor de boeg.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws