Van der Vaart 'opgejaagd' door Spurs-fans: Je gaat daar onherroepelijk in mee

Van der Vaart 'opgejaagd' door Spurs-fans: "Je gaat daar onherroepelijk in mee"

17-06-2020 07:00 Laatste update: 07:02
18

Rafael van der Vaart denkt dat het spelen zonder fans ook een positieve uitwerking kan hebben op het voetbal in de Premier League. De clubs worden minder snel opgejaagd en kunnen dus verzorgder spelen.

De Premier League hervat woensdagavond met de wedstrijden Aston Villa-Sheffield United en Manchester City-Arsenal. Zonder supporters, uiteraard. "Het zou ook een positief effect op het spel kunnen hebben", zegt Van der Vaart in het Algemeen Dagblad over de lege stadions in Engeland. "Dat spelers nét wat meer rust nemen om een bal kalm in te spelen via het middenveld. Dat ze iets minder de druk van het publiek voelen. Maar hoe dan ook: zonder publiek is het natuurlijk altijd minder."

Zelf voelde Van der Vaart zich in Engeland vaak opgejaagd door de fans. "Toen ik net bij Tottenham Hotspur speelde, en de bal ging uit, dacht ik: ah mooi, even rust. Maar het publiek begint dan juist te brullen, kabaal te maken. Je wordt meteen opgejaagd. Als speler kun je wel denken dat dat geen invloed heeft, maar je gaat daar onherroepelijk in mee. Je pakt toch meteen die bal en gooit 'm snel in", aldus Van der Vaart. Tottenham Hotspur hervat de Premier League vrijdag met een wedstrijd tegen Manchester United.