Kersvers Ajacied Dall treft landgenoot Rasmussen: 'Great guy, geweldige speler'

Kersvers Ajacied Dall treft landgenoot Rasmussen: 'Great guy, geweldige speler'

27-06-2020 15:26
12

De zeventienjarige Deen Eskild Munk Dall maakte deze week zijn voetbaldroom waar. De vleugelaanvaller verruilde Silkeborg voor Ajax, waar hij een driejarig contract heeft ondertekend.

Dall wist niet wat hij hoorde toen Ajax interesse bleek te hebben. "Ik kon het niet geloven. Ik kwam van een heel kleine club. Dat een club als Ajax toont, dat is iets heel groots", vertelt hij aan Ajax TV. De aanvaller wil nu in de voetsporen treden van Kasper Dolberg, die eveneens afkomstig is van Silkeborg. De twee gingen al eens met elkaar op de foto. "Toen Kasper een contract tekende bij Ajax, kwam hij naar onze school. Dat is vijf jaar geleden", aldus Dall. "Ik ben zeker niet de nieuwe Dolberg, maar ik heb veel respect voor hem. Hij is één van mijn grote inspiratiebronnen."

Dolberg is inmiddels vertrokken naar OGC Nice, maar de jeugdinternational van Denemarken zal in Amsterdam wél een andere landgenoot treffen: de ook zeventien jaar oude Christian Rasmussen kwam in 2019 al over van FC Nordsjaelland. "We hebben de laatste twee jaar al samengespeeld bij het nationale team. Hij is een great guy en een geweldige voetballer. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie