Controversiële Babel-keuzes: Het was een typische einde carrière-move

Controversiële Babel-keuzes: "Het was een typische einde carrière-move"

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 19:02za 04-07-2020 om 19:02

Laatste update: zaterdag 4 juli 2020 om 22:12za 04-07-2020 om 22:12

Ryan Babel vertelt aan The New York Times over enkele controversiële carrièrekeuzes. De aanvaller (33) belandde via de top van Europa in de zandbak, om uiteindelijk een comeback te maken.

Babel speelde na Ajax vier seizoenen voor Liverpool om vervolgens naar het Duitse TSG Hoffenheim te gaan. "Het was geen beslissing die ik met mijn hart genomen heb", zegt Babel tegen NYT. Bondscoach Bert van Marwijk benadrukte dat Babel alleen opgeroepen zou worden als hij alles zou spelen. Babel was basisspeler bij Hoffenheim, maar werd desondanks genegeerd. Hij verkaste naar Ajax en daarna naar het Turkse Kasimpasa. "Ik heb in die jaren veel tegenslagen gehad."

Velen voorspelden het einde van de carrière van Babel toen hij in 2015 een lucratieve transfer naar Al-Ain maakte. "Het was een typische einde carrière-move", zegt hij daar nu kort over. "Ik besloot om alleen nog maar keuzes te maken die mij gelukkig maakten."

"Ik ging naar een land toe dat niet door mensen gezien werd als voetballand. Ik had veel angst en dacht dat het het einde van mijn carrière zou zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws