'Verwacht dat Wijndal veel eerder vaste back zou zijn, hij is iets te gemakkelijk'

'Verwacht dat Wijndal veel eerder vaste back zou zijn, hij is iets te gemakkelijk'

11-07-2020 12:44
42

Olaf Lindenbergh was enkele jaren geleden assistent-trainer bij AZ O19, waar hij samenwerkte met veel spelers die nu furore maken in het eerste elftal van de Alkmaarders. Vooral aanvoerder Teun Koopmeiners heeft de oud-prof verrast.

"Calvin Stengs, Ferdy Druijf, Myron Boadu, Owen Wijndal, Teun Koopmeiners...", somt Lindenbergh in gesprek met NH de spelers op die hij onder zijn hoede had. "Sommige spelers die zijn in de jeugd heel goed en daarvan weet je al dat ze het makkelijk gaan halen. Van anderen ben je soms wel eens verbaasd dat ze het zo goed doen bij de senioren."

"Bij Teun vroeg men zich bijvoorbeeld wel eens af of hij het wel of niet zou gaan halen. Maar sinds hij in de senioren speelt heeft hij echt heel grote stappen gemaakt", vervolgt Lindenbergh. "Van Wijndal had ik al veel eerder verwacht dat hij de vaste linksback zou worden. Omdat hij iets te gemakkelijk is, heeft het denk ik iets langer geduurd. Maar als je ziet hoe hij het afgelopen seizoen heeft gespeeld, is het één van de betere linksbacks in Nederland."

No Poll