Leerdam kritisch over herstart in Disney World: 'Beetje ongezond wat we hier doen'

Leerdam kritisch over herstart in Disney World: 'Beetje ongezond wat we hier doen'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 22:32za 11-07-2020 om 22:32

De herstart van de Major League Soccer is Kelvin Leerdam matig bevallen. Zijn Seattle Sounders begon met een 0-0 gelijkspel tegen San Jose Earthquakes aan het plaatsvervangende MLS-toernooi in Disney World.

Leerdam maakte de negentig minuten op een haar na vol – in de blessuretijd werd hij vervangen door Shane O'Neill – maar van harte ging het niet. "Je zag bij beide ploegen dat meerdere spelers kramp kregen, dat kwam het spel niet ten goede. Leuk om terug te zijn, maar het was niet mooi. Ik had kramp in beide kuiten. En ik heb al héél lang geen kramp gehad...", vertelt hij aan FOX Sports.

De oud-speler van Feyenoord en Vitesse had begin maart zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld en moest vier maanden later direct weer om het echie spelen, zonder oefenwedstrijden tussendoor. "In deze luchtvochtigheid, na vier maanden...", klinkt het. "Je zag het ook bij Guram Kashia (oud-ploeggenoot van Vitesse en tegenwoordig spelend voor San Jose Earthquakes, red.). Ik heb vier jaar met hem gespeeld, hij doet alles om fit te blijven. En zelfs hij kreeg kramp. Het geeft wel aan hoe de omstandigheden hier zijn."

Leerdam is dan ook kritisch op de MLS-plannen. "Natuurlijk is het fijner om tegen andere ploegen te spelen, veel beter dan alleen maar trainen, trainen en niets doen. Alleen, ik verwacht wel dat er veel blessures gaan vallen. Het is misschien wel een beetje ongezond, wat we hier aan het doen zijn: vier maanden niks en dan van nul naar duizend..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws