'Grootste schande die er bestaat' voor FC Utrecht: 'Het is lariekoek van Gudde'

'Grootste schande die er bestaat' voor FC Utrecht: 'Het is lariekoek van Gudde'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 07:40ma 13-07-2020 om 07:40

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 08:09ma 13-07-2020 om 08:09

John van Loen is nog altijd woest over het besluit van de KNVB om een streep te zetten door de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. Bij de voormalige spits van de club uit de Domstad gaat het er niet in.

"De grootste schande die er bestaat", reageert Van Loen in het Algemeen Dagblad. "Wat KNVB-directeur Eric Gudde roept, is de grootste lariekoek. Deze wedstrijd had makkelijk gespeeld kunnen worden, al doe je dat in de eerste competitieweek."

De gevolgen zijn groot, weet Van Loen. "FC Utrecht kon de groepsfase van de Europa League bereiken. En wat dacht je van de gemiste inkomsten? Ze krijgen zes ton compensatie, maar dat is veel te weinig. In Duitsland is de bekerfinale toch ook gewoon gespeeld? Waarom daar wel en hier niet? En in Engeland, Italië en Spanje wordt er ook gevoetbald. Ik snap werkelijk niet wat er in het hoofd van Gudde omging."

FC Utrecht legde zich er een maand geleden bij neer dat er dit seizoen geen bekerfinale wordt gespeeld. De club staaktehet verzet tegen het besluit van de KNVB, die eerder besloot de competitie en de bekerstrijd te stoppen wegens het coronavirus. Uit het solidariteitsfond van de KNVB kreeg Utrecht zes ton uitgekeerd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws