Buitenlands Eredivisie-topscorer is ook filmster: 'Stallone kon niet voetballen'

Buitenlands Eredivisie-topscorer is ook filmster: 'Stallone kon niet voetballen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 15:17di 14-07-2020 om 15:17

Hallvar Thoresen, de buitenlander met de meeste doelpunten in de Eredivisie, was niet alleen op het veld een ster. De Noor speelde samen met andere bekende voetballers in een film, die geregisseerd werd door Sylvester Stallone.

De aanvaller, die in Nederland vijf jaar voor FC Twente en zeven jaar voor PSV speelde, moest in 1981 opdraven op de filmset van Escape to Victory. Die film ging over een voetbalwedstrijd in de Tweede Wereldoorlog. "De bedoeling was om voetballers te gebruiken van verschillende nationaliteiten", zegt Thoresen tegen ELF Voetbal. "Heel de wereld was betrokken geweest in de Tweede Wereldoorlog en men wilde een boodschap afgeven met al die nationaliteiten bij elkaar."

Zo werkte Thoresen samen met mensen als Sylvester Stallone en Pelé. "We moesten dag en nacht klaarstaan en gingen aan de slag als Sylvester Stallone dat wilde. Na een paar dagen werd het eigenlijk vervelend, want we moesten zo vaak wachten en scènes wel vijftien keer spelen. Er klopte altijd wel iets niet."

"We kwamen de dagen door met kaartspelletjes en ’s avonds gingen we iets met elkaar drinken", gaat de nu 63-jarige Noor verder. "Er werd veel gepokerd, want dat wilden de Britten graag. Pelé zat er meestal ook bij. Hij was een gezellige man. De acteurs zagen we alleen op de set, want die verbleven in een ander hotel. Ik heb ze niet leren kennen en kan eigenlijk enkel zeggen dat Stallone in ieder geval niet kon voetballen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws