'Ik ben nu niet mee bezig met een Ajax-terugkeer, veel te blij met FC Twente'

'Ik ben nu niet mee bezig met een Ajax-terugkeer, veel te blij met FC Twente'

Gepubliceerd: vrijdag 17 juli 2020 om 08:18vr 17-07-2020 om 08:18

Laatste update: vrijdag 17 juli 2020 om 08:22vr 17-07-2020 om 08:22

Kik Pierie heeft het afgelopen seizoen lastig gehad bij Ajax. Dat bevestigt de negentienjarige verdediger aan TC/Tubantia. Donderdag werd bekend dat FC Twente hem tot de zomer van 2021 huurt van de Amsterdamse club.

Ajax telde vorig jaar vijf miljoen euro neer voor Pierie, die op dat moment al 62 wedstrijden in de Eredivisie op de teller had staan. In Amsterdam kwam er niet één bij, omdat trainer Erik ten Hag de voorkeur gaf aan andere verdedigers. "Het niveau is er hoog. Voor elke positie hebben ze meerdere spelers", reageert Pierie.

De oud-speler van sc Heerenveen speelde zijn wedstrijden bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hij had daar zichtbaar moeite mee. "Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het wel eens lastig vond om opeens een niveau lager te spelen."

Bij Twente krijgt Pierie de kans om Eredivisie-kilometers te maken. "Of het de bedoeling is dat ik daarna terugkeer naar Ajax? Ik heb nog een contract tot en met 2024, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Ik ben veel te blij met FC Twente."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws