Oude FC Twente-bekende Douglas krijgt bij Go Ahead kans op rentree als prof

Oude FC Twente-bekende Douglas krijgt bij Go Ahead kans op rentree als prof

19-07-2020 16:15 Laatste update: 16:31
60

Douglas Franco Teixeira is een stapje dichterbij zijn gewenste rentree als profvoetballer gekomen. Go Ahead Eagles neemt de Braziliaanse verdediger met de Nederlandse nationaliteit op proef, meldt de Keuken Kampioen Divisie-club via de officiële kanalen.

Douglas speelde tussen 2007 en 2013 voor FC Twente, vertrok in 2018 bij Sporting Portugal en zit sindsdien zonder club. Hij flirtte al met FC Emmen en zijn oude club FC Twente, die echter niet toehapten. Nu mag hij zich alsnog bewijzen in Deventer. "Mijn zaakwaarnemer is bezig, over een paar weken komt er wat moois uit. Dat kan niet anders", liet hij een aantal weken geleden al weten in een interview met Voetbal International.

Go Ahead begint op zaterdag 25 juli aan zijn tweede trainingsblok in aanloop naar het seizoen 2020/2021, met Douglas in de gelederen. Ook Jarni Koorman, vorig seizoen goed voor drie optredens namens rivaal PEC Zwolle, mag zich bewijzen in Deventer.

De nummer 6 van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen heeft zich al flink geroerd op de transfermarkt. Luuk Brouwers (FC Den Bosch), Bas Kuipers (NEC), Mitchel Michaelis (FC Volendam), Kevin van Kippersluis (Eskilstuna) en Bradly van Hoeven (Sparta, huur) zijn volgend seizoen in de Adelaarshorst te bewonderen. Trainer Kees van Wonderen heeft bovendien het stokje overgenomen van Jack de Gier.