Van Dijk afgetroefd door ploeggenoot in strijd om titel Speler van het Jaar

Van Dijk afgetroefd door ploeggenoot in strijd om titel Speler van het Jaar

Gepubliceerd: vrijdag 24 juli 2020 om 11:13vr 24-07-2020 om 11:13

Het Premier League-seizoen wordt voor Liverpool-middenvelder Jordan Henderson nog wat beter: de middenvelder is door de Football Writers' Association (FWA) uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

De prijs, die wordt uitgereikt door verschillende journalisten uit Engeland, wordt in het land zeer serieus genomen. Henderson liet Kevin De Bruyne (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United), Sadio Mané (Liverpool) en Virgil van Dijk (Liverpool) achter zich. De prijs van de FWA is de oudste individuele prijs ter wereld voor een voetballer.

Henderson liet ook ploeggenoten Trent Alexander-Arnold en Alisson Becker achter zich. "Ik wil graag zeggen hoe dankbaar ik ben voor de steun van de mensen die voor mij gestemd hebben", laat Henderson in een reactie op de site van de FWA weten. "Je hoeft alleen maar naar de winnaars in het verleden te kijken. Met een aantal heb ik nog samengespeeld bij Liverpool, spelers als Stevie (Gerrard, red.), Luis Suárez en Mo Salah. Dan weet je hoe prestigieus het de prijs is."

Toch wil Henderson zijn ploeggenoten bij Liverpool niet tekort doen. "Ik neem deze prijs in ontvangst namens het hele team, zonder was ik nooit in de positie gekomen om deze prijs te winnen. Mijn teamgenoten hebben van mij een betere speler gemaakt, een betere leider en een beter persoon", sluit Henderson af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws