LIVE: Loting achtste finale EL bekend, Ajax treft BSC Young Boys (gesloten)

Zinnen op PSV-revanche gezet: 'Mooi als ik met Baumgartl een duo kan vormen'

Zinnen op PSV-revanche gezet: 'Mooi als ik met Baumgartl een duo kan vormen'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 17:20do 06-08-2020 om 17:20

Olivier Boscagli kon de verwachtingen in zijn eerste seizoen bij PSV niet waarmaken, maar hij hoopt onder trainer Roger Schmidt op een nieuwe kans. De 22-jarige Fransman wil een basisplaats veroveren, liefst als centrale verdediger.

"Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen veertig, vijftig wedstrijden voor hem, de ploeg en de hele club kan staan", zegt Boscagli tegen het Eindhovens Dagblad. "En als team willen we prijzen pakken natuurlijk."

Zijn eerste jaar in Eindhoven verliep teleurstellend. "Nooit kwam ik echt tot een hele serie basisplaatsen achter elkaar", vertelt Boscagli. "Wel was het pas mijn eerste jaar in het buitenland en nu wil ik meer. Bij voorkeur als centrale verdediger, dat is toch de plek waar ik me het meest prettig voel. Ik denk dat ik in balbezit iets kan creëren, het team opties kan geven en met een lange bal het spel snel kan verplaatsen. Ook onder druk, ja."

"Als ik als linksback moet spelen, doe ik dat natuurlijk ook graag", vervolgt Boscagli. "Vorig jaar moest ik het team soms uit de brand helpen door op die plaats het beste te geven." Hij heeft bij PSV een goede klik met Timo Baumgartl. "We kunnen bij elkaar terecht als het nodig is en het zou mooi zijn als we eens het defensieve centrum van PSV kunnen vormen. Als je elkaar goed aanvoelt, is dat absoluut een plus", besluit de Fransman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Boscagli goed genoeg voor PSV?

Ja
37%
Nee
63%
(1209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws