Feyenoord kreeg nul op rekest van Vitesse-versterking: 'Ik zag het niet zitten'

Feyenoord kreeg nul op rekest van Vitesse-versterking: 'Ik zag het niet zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 07:14vr 07-08-2020 om 07:14

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:45vr 07-08-2020 om 11:45

Het had weinig gescheeld of Loïs Openda had niet voor Vitesse, maar Feyenoord gespeeld. De topclub uit Rotterdam was afgelopen winter in de markt voor de Belgische huurling van Club Brugge.

Feyenoord wilde Openda halverwege het seizoen voor een halfjaar huren, maar kreeg nul op het rekest. "Ik zag een verhuurperiode toen niet zitten", vertelt hij aan de Gelderlander. "Ik koos ervoor bij Club Brugge te blijven en voor mijn kansen te gaan."

Feyenoord kwam vervolgens uit bij Róbert Bozeník, terwijl Openda kampioen werd met Club Brugge. Deze zomer maakte hij alsnog de stap naar de Eredivisie. Vitesse heeft tot de zomer van 2021 de beschikking over de spits. "Ik kan op alle vlakken nog beter worden. Maar uiteindelijk is goals maken de belangrijkste taak van een spits. Dat is dus mijn doel, veel scoren", zegt hij.

Didier Drogba is zijn grote voorbeeld. Openda: "Ik heb hem altijd bewonderd. Bij Chelsea was hij de beste spits van de wereld. Het is mijn droom hem ooit nog te ontmoeten. Neymar en Zlatan vind ik ook geweldig. Zlatan straalt op zijn 38ste nog uit: I'm the boss, ik ben de beste. Schitterend. Zo wil ik ook zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws