Derksen: 'De Mol zei: toen je tekende, vond je Genee ook een lul. Geen reden'

Derksen: 'De Mol zei: toen je tekende, vond je Genee ook een lul. Geen reden'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:34vr 07-08-2020 om 14:34

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 15:40vr 07-08-2020 om 15:40

Johan Derksen schuift op vrijdag 11 september weer aan bij Veronica Inside en zal dat 'met frisse tegenzin' doen. De 71-jarige analist heeft nog steeds grote moeite met de rol die Wilfred Genee speelde tijdens de laatste uitzending van het seizoen 2019/2020.

Genee organiseerde een speciale racisme-uitzending nadat een Zwarte Piet-grap van Derksen over rapper Akwasi breed werd uitgemeten in de media. "Hij toonde mij een foto van Akwasi, met het idee: als ik die foto laat zien, zeggen Johan en René er wel wat van. Nou, dat gebeurde ook. En drie dagen later spreekt hij je toe als een officier van justitie, die het je kwalijk neemt dat je daar wat van gezegd hebt", laat hij weten aan RTV Rijnmond.

Derksen, Genee en collega René van der Gijp hebben vervolgens meerdere malen overleg gevoerd over de toekomst van hun programma. "Wilfred wilde door, René had heel erg zijn twijfels en ik heb daar gezegd dat ik het niet meer deed. Toen was het eigenlijk afgelopen." Talpa-baas John de Mol greep echter in. "Die zei: ik heb hier een getekend contract. Toen je dat tekende, vond je Genee ook al een lul. Nu kan dat nooit de reden zijn dat je stopt. Ik moet 25 mensen ontslaan, ik loop miljoenen aan reclame-inkomsten mis. Dat moeten we elkaar niet aandoen, want dan zien we elkaar voor de rechtbank."

De Mol hield zich lange tijd op de achtergrond, omdat hij dacht dat Derksen, Genee en Van der Gijp vaker ruzie hebben gehad en er altijd weer uit kwamen. "En ik dacht – maar dat is misschien ook een beetje naïef – corona treft ook Talpa. Misschien was hij wel blij dat hij een paar van die jongens van de loonlijst kon strepen. Ik dacht ook dat ze wel verder wilden met Hélène Hendriks, wat René en ik voorgesteld hebben. Ik dacht ook dat Wim Kieft een goede vervanger voor mij zou zijn. Maar het was niet bespreekbaar: het was wij met zijn drieën óf hij kapte ermee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws