Blind legt bal bij Ten Hag: 'Dat kan hij ook zelf goed genoeg inschatten'

Blind legt bal bij Ten Hag: 'Dat kan hij ook zelf goed genoeg inschatten'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 12:56zo 09-08-2020 om 12:56

Perr Schuurs lijkt op dit moment de voornaamste kandidaat om Joël Veltman te vervangen in het centrum van de Ajax-verdediging. Zijn beoogde partner Daley Blind heeft daar naar eigen zeggen geen inspraak in.

"Ik doe geen zegje, die keuze is echt aan de trainer", zegt Blind tegen Ajax Life. "Vorig seizoen speelde ik ook een wedstrijdje met Jurriën Timber (laatste wedstrijd voor de coronastop tegen sc Heerenveen, red.), maar het is echt de keuze van de coach wie hij opstelt en dat kan hij ook zelf goed genoeg inschatten. We zijn pas net gestart en zien straks wel wat de toekomst brengt."

Over zijn eigen prestatie tegen RKC Waalwijk (6-1) is Blind tevreden. "Het is heerlijk om weer op het veld te staan!", jubelt hij. "We snakten er ook echt naar. Het was al fijn om weer te kunnen trainen. Eerst op afstand, daarna gewoon normaal. Je voelde bij iedereen de blijdschap en nu zijn we aanbeland bij het spelen van wedstrijden, op het volgende level. Competitiegevoel. Plus dat je ergens voor traint en weer naartoe leeft. Heerlijk. (...) Het ging oké tegen RKC."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie hoort naast Blind in de Ajax-defensie?

(2290 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws