FC Twente vervolgt grondige renovatie: 'topfitte' Ebuehi naar Enschede

FC Twente vervolgt grondige renovatie: 'topfitte' Ebuehi naar Enschede

21-08-2020 12:16 Laatste update: 12:21
Eredivisie 221 Reacties

Tyronne Ebuehi mag zich officieel speler van FC Twente noemen. De 24-jarige rechtsback komt over van Benfica, waar hij op een zijspoor was beland. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.

"Het voelt heerlijk om hier bij FC Twente te zijn", reageert Ebuehi op de Twente-site. "De gesprekken die ik met de club heb gehad waren heel positief en ik kijk er naar uit om hier te spelen. In het verleden heb ik met ADO tegen FC Twente gespeeld. Twente is een grote club en ik wil me hier zelf bewijzen, maar natuurlijk ook de club helpen."

Technisch directeur Jan Streuer is blij met Ebuehi. "In zijn periode bij ADO Den Haag heeft Tyronne laten zien een getalenteerde speler te zijn. Niet voor niets werd hij geselecteerd voor het nationale elftal van Nigeria en kwam hij in actie op het WK van 2018. In zijn eerste jaar bij Benfica heeft Tyronne door een blessure een moeilijk seizoen gehad, maar afgelopen jaar heeft hij zijn opwachting gemaakt voor Benfica B. Hij is topfit en kan hopelijk snel volledig aansluiten bij onze selectie."

Ebuehi maakte na het WK 2018 met Nigeria de overstap van ADO Den Haag naar Benfica. In Lissabon speelde hij nog wel twee officieuze wedstrijden voor de hoofdmacht, maar in de aanloop naar de competitiestart liep hij een ernstige knieblessure op. De Haarlemmer kwam sindsdien niet verder dan de beloftenploeg. Hij speelde 78 wedstrijden in de Eredivisie.

Ebuehi is na Gijs Smal, Vaclav Cerny, Kik Pierie, Nathangelo Markelo, Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Danilo Pereira de achtste zomerversterking van Twente. Op Smal na wordt iedereen gehuurd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s