Schreuder wijst Champions League-favoriet aan: 'Deze ploeg heeft eigenlijk alles'

Schreuder wijst Champions League-favoriet aan: 'Deze ploeg heeft eigenlijk alles'

14-08-2020 12:50
108

Bayern München is favoriet voor het winnen van de Champions League. Dat stelt Alfred Schreuder, die onder de indruk is van het werk van trainer Hansi Flick.

Flick nam het in november over van Niko Kovac, kreeg Bayern München weer op de rails, leidde ploeg naar de Bundesliga-titel en DFB Pokal én heeft goede papieren voor de Champions League-winst. Vrijdagavond wacht FC Barcelona in de kwartfinale.

"Als na een paar weken rust hun oude vorm weer kunnen vinden, dan geef ik ze een grote kans", zegt Schreuder tegen Voetbal International over de kansen van Bayern op de eindzege. "Deze ploeg is zó compleet, die heeft eigenlijk alles. De beste keeper, een topspits, een geweldige linkerkant, enorm veel voetbal op het middenveld, diepgang vanaf de flanken en Müller in topvorm."

Schreuder won afgelopen seizoen als trainer van Hoffenheim met 2-1 van Bayern, dat toen nog onder leiding stond van Kovac. Later ging Hoffenheim met Flick aan het Bayern-roer met liefst 6-0 onderuit. Schreuder: "Het Bayern van Flick is een andere ploeg dan het Bayern van Kovac. 'De grootste winst zit erin dat het team weer gedisciplineerd en hongerig is."

No Poll